Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Biff Stroganoff

biffstroganoff1

Biff Stroganoff är både lätt att göra och gott att äta. Rätten lär ha fått sitt namn av en rysk greve med just namnet Stroganoff. Den gjord på korv är självklart god, men jag tycker att den som är gjord med kött ärgodast. Själv valde vi att utesluta själva biffen och använde oss istället av kotlett av vildsvin, funkar bra det med.

500 gr finstrimlat kött
1 gullök hackad i bitar
1 liten vitlök
1 msk vetemjöl
4 msk tomat puré
3 tsk fransk senap
2 dl grädde av valfri sort
1 dl gräddfil eller 1 dl grädde till
Salt och peppar.

Bryn köttet i en gryta. Tillsätt den gula löken och låt den få steka med ett par minuter. Strö över mjölet och blanda väl. Häll på grädden, gräddfilen, senap, salta och peppra. Sjud på svag värme tills köttet är mört. Servera med ris och grönsaker.

Receptet tillhör Grytor, Kött, Vilt
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS