Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kyckling med bullgursallad

När kyckling serveras här hemma blir barnen glada. De älskar att gnaga så vi köper gärna kycklingklubbor istället för en hel kyckling. Bullgursallad passar bra till kyckling och man kan ha i lite av vad man har hemma.

Grillade kyckling klubbor:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och krydda med grillkrydda, vi gillar Santa Marias Vitlök/örter (den innehåller inte glutamat vilket många av Santa Marias övriga grillkryddor gör!) Tillaga i ugen på 200 grader i ca 40 minuter eller tills den är klar.

Bullgur sallad:
4 dl vatten
2 dl bullgur
½ tärning vegetabilisk bulljongtärning
½ tsk sambal oelek (eller mer efter smak)
1 dl hackad spenat
valfria wokgrönsker
1 liten vitlök
salt

Koka upp vattnet med buljongtärningen och sambal oelek. Blanda i bullguren och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. När 5 minuter återstår blanda i spenaten om den är frusen. Woka grönsakerna i lite olja i en stekpanna och pressa i vitlöken, salta. Blanda wokgrönsakerna med bullguren. Servera med kycklingen och smulad feta ost.

kyckling_bullgur

Receptet tillhör Barnfavorit, Kyckling, Pasta, ris och gryn
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS