Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kesokaka och hjortronsylt

Denna kesokaka har smak av både mandel och bittermandel vilket gör den väldigt lik ostkaka i smaken.

mat_045

Kesokaka:

500 gr keso
1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
3/4 dl socker
1/2 dl hackad mandel
ca 3 bittermandlar eller motsvarande bittermandelolja

Gör såhär:
Mosa keson lätt och blanda i äggen. Rör ut mjölet i lite mjölk så att det inte blir några klumpar, häll i. Blanda i resten av mjölken och de övriga ingredienserna.  Häll i smord form och tllaga i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med sylt och lättvispad grädde.

mat_035

Denna finurliga manick är perfekt när man ska hacka nötter och mandlar till olika bakverk. En sådan har funnits i mitt barndomshem och jag blev väldigt glad när jag själv fyndade denna på loppis. Zyliss heter märket så ut och fynda!

Receptet tillhör Bakat, Mellanmål, Sött
Etiketter: , ,
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

2 kommentar to “Kesokaka och hjortronsylt”

 1. En sån där lökhackare hittade jag på Åhlens i förra veckan. Använder den flera gånger i veckan för att hacka mandel till min davosgröt (googla efter recept, jag är för lat för att länka). Bitarna blir väl inte perfekt storlek direkt, men det kanske man kan kalla charmigt :)

  Trevligt blogg du har, slänger in i min RSS-läsare nu.

 2. Kul att du gillade sidan!
  /Sofia

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS