Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Morotsbröd med keso

Hade både morötter och keso hemma och var sugen på att baka lite bröd. Hittade detta hos ICA och var tvungen att prova.  Ett gott och lättbakat bröd.

mat_039a

50 g jäst 
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morötter
250 g keso
2 tsk salt 
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
15 dl vetemjöl (något mindre)

Gör så här:
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Gör 20-24 runda bullar och lägg på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader. Pensla med vatten om du vill slippa den hårda ytan. Låt svalna på galler under bakduk.

mat_044a

mat_060

Receptet tillhör Bakat, Grönsaker och rotfrukter
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

6 kommentar to “Morotsbröd med keso”

  1. Svar: Självklart är det OK att du länkar till mig!! :-)

    Bröden ser underbara ut, mums!

  2. Vilket perfekt recept nu till sportlovet och alla utflykter! Tack, det är nu sparat! Hoppas allt e bra, må så gott!!

  3. Kryddburken: Hoppas ni gillar det :) /Sofia

  4. Jag har testat att baka dessa idag, ska bli spännande att se hur de smakar! :) Tack för inspirationen!

  5. Linaliten: Hoppas att du gillar de!

  6. MUMS! Detta bröd låter hur gott som helst. lite som en frukostvariant av mortoskaka ;] ska prov imorgon, har en massa morötter + jäst hemma! :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS