Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Pajdeg med kesella

Jag brukar göra pajdeg med kesella. Det här receptet räcker till tre pajer, bara att stoppa två i frysen till framtida pajer.

150 gr smör
3 dl grahamsmjöl
1 burk lätt kesella
4 ½ dl vetemjöl

Kör smör och grahamsmjöl i en matberedare tills smöret är finfördelat. Tillsätt kesella och vetemjöl och kör tills det blivit en deg. Knåda ihop det sista för hand och dela degen i 3 lika stora delar.

Receptet tillhör Bakat
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

2 kommentar to “Pajdeg med kesella”

  1. Snubblade över din blogg för ett tag sen och har sen dess följt den och fått en massa inspiration till mat och bak. Testade bla din pajdeg med kesella(http://fiaskastruller.se/2009/02/14/pajdeg-med-kesella/) Är en riktig pajälskare men tyvärr känns det ju inte särskilt nyttigt med vanlig pajdeg, men jag får aldrig pajdeg med kesella (har provt flera olika recept) att bli sådär frasig som pajdeg med en massa mer smör i blir. Har du nåt tips på hur man får kesellapajdeg frasigare?

  2. Tess: Vad kul att du har blivit inspirerad! Jag håller med dig om att pajskal med kesella inte blir sådär frasig som den med smör blir. Jag har provat flera “nyttiga” varianter och det är nog tyvärr så att det är fettet i smöret som gör det frasigt :( Kanske är någon annan som har ett bra “frasigt pajrecept” :) !

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS