Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Färssoppa med grönsaker

Här hemma har det varit oroliga magar och soppa ska väl vara lugnande och lättsmält hoppas jag. Det fick bli en riktig skafferirensning i denna gång.
mat_005

morötter
potatis
palsernacka
vitkål
rödbetor
grönsaksbuljong
gullök
lagerblad
hel vitpeppar
hel kryddpeppar
grönsaksbuljong
salt och peppar
stekt köttfärs av vildsvin

Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Låt koka med kryddorna tills de är mjuka och rör ner den stekta färsen. Enklare kan det nog inte vara, nu återstår att se vad små barnmagar tycker!

Receptet tillhör Billigt, Färs, Grönsaker och rotfrukter, Vilt
Etiketter: , ,
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

4 kommentar to “Färssoppa med grönsaker”

 1. Hej tjejen!
  Fin sida du har, med mycket god mat. Man blir ju superhungrig. Har du läst din mail nyligen. Har skickat ett mail om middag hos oss med Erica och Erika. Kolla in det när du har tid och hör av dig om ni kan. Vore superskoj om ni kom! Kram Sarah

 2. Sarah: Vad kul att du tittade in. Jag får gå in och läsa, det låter jättetrevligt! Ska prata med min oäkta hälft bara. Kram Sofia

 3. Jodå, kaffe i chokladmousse är riktigt gott.

  En varm och god soppa skulle sitta fint just nu efter att ha varit ute i kylan några timmar. Låter gott med vildsvinsfärs, än så länge har jag bara testa att grilla kotlett av vildsvin och det var riktigt gott. Dessvärre verkar dom rätt så svårjagade eller så är det jaktlaget här som inte kommit på tekniken.

 4. Jessica: Ja, vildvin är gott, framför allt grillat. Jakten sköter sambon men om jag har förstått rätt är de ganska svårjagade…men han kommer hem med ett lite då och då :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS