Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Broccoligratäng

Kryddburken ville ha idéer om vad hon kunde tillaga utifrån vad som fanns i hennes gömmor. Jag tipsade om denna enkla broccoligratäng. Jag tycker att den är riktig bra vardagsmat. Barnen äter broccoli i mängder så det är perfekt att få barn att äta grönt. Det går även bra att variera med att ha pasta i botten på gratängen.
cu

800 gr broccoli
250 gr kassler
2 msk smör
3-4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100 gr ost

Gör så här:
Koka broccolin så att de blir mjuka och häll av i durkslag. Smält smöret och vispa i mjölet, häll i mjölken, lite i taget. Låt koka några minuter under omrörning. Riv osten. Skär kasslern i bitar (skär gärna bort kanterna på kasslern). Lägg broccolin i en ugnsform och lägg på kasslern. Häll i osten i såsen, spara lite riven ost till att strö över. Häll ostsås i formen och strö över osten. Gratinera i 225 grader tills gratängen har fått fin färg. Servera med potatis.
fg

Receptet tillhör Barnfavorit, Gratäng, Grönsaker och rotfrukter
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

2 kommentar to “Broccoligratäng”

  1. Men va roligt att se receptet också! Snyggt jobbat! Det ser verkligen gott ut! Och har man barn som äter broccoli så ska man vara tacksam, det kan man komma långt med både i maten och vid sidan om! :-D Må så gott!

  2. Kryddburken: Ja, här hemma älskar barnen broccoli och jag inser verkligen att jag ska vara tacksam :) /Sofia

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS