Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Medelhavsmuffins

Nu har jag ju äntligen skaffat en muffinsplåt så nu gäller det att använda den! Det här receptet kommer ursprungligen från Maud men jag har gjort några mindre ändringar. Jag fick 12 muffin men misstänker att mina är något mindre de vanliga, så kanske 8 st eller något där i mellan. De här muffinsen var verkligen super god. Kan tänka mig perfekt med till stranden i sommar. Fyllningen går nog att variera i oändlighet!

Ca 150 gr bladspenat
2 röda lökar, hackade
1+2 mak olivolja
200 gr fetaost, tärnad
8-12 kärnfria Kalamataoliver
6 soltorkade tomater, strimlad
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl filmjölk
sgh

dv

Gör så här:
Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar. Fräs lök och spenat i 1 msk olja. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg, fil, olja, fetaost, soltorkade tomater och spenatblandningen. Blanda väl. Klicka ut smeten och tryck ner en oliv i varje muffin. Grädda på 200 grader i 25-30 minuter. Servera varma eller kalla.
dp0

Receptet tillhör Bakat, Paj, pizza och smörgåsar
Etiketter: , , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

En kommentar to “Medelhavsmuffins”

  1. Visst är det smidigt med matiga muffins, perfekt till picknicken. Dom låter jättegoda, även om jag skulle hoppat över spenaten.

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS