Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Och det blev…

…hallonvinäger och mangovinäger. För ett tag sedan gjorde jag ett litet experiment i köket. Jag har länge varit sugen på att testa att göra egen hallonvinäger så jag hittade ett recept här. Tänkte att mangovinäger är ju gott så jag gjorde en sats av det med. Har ännu inte hunnit testa de så jag får återkomma med kommentarer om smaken!

 

mat_017m

Hallonvinäger:
1 dl hallon
1 msk råsocker
1 ½ dl vitvinsvinäger

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en glasburk. Låt stå i rumsvärme i 4 dagar, förvara i kylskåp i 3 dagar. Sila bort bären och häll upp på flaska.

 

Mangovinäger:
1 dl mango
1 msk råsocker
1 ½ dl vitvinsvinäger

Gör så här:
Mixa mangon med en stavmixer. Blanda alla ingredienser i en glasburk. Låt stå i rumsvärme i 4 dagar, förvara i kylskåp i 3 dagar. Sila bort mangon och häll upp på flaska.

Receptet tillhör Bär och frukt
Etiketter: , , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS