Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Dinkelfrallor med morötter och frön

Jag hittade detta recept på ett kort i Allt om mat. Receptet kommer från AXA men hur jag än letar på deras hemsida hittar jag det inte där… konstigt tycker jag. Det blev hur som helst ett väldigt gott bröd som jag verkligen kan rekommendera.
6

150 gr finrivna morötter
50 gr jäst
5 dl vatten 37 grader
50 gr rumsvarmt smör
1 ½ tsk salt
1 msk honung (om den är hård så lös upp det i lite vatten)
1 dl pumpa- eller solrosfrön
1 kg dinkelmjöl (jag tog hälften vetemjöl)

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Häll övervattnet och rör om. Klicka i smöret och tillsät salt, honung och drygt hälften av fröna. Tillsätt det mesta mjölet men spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt i ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand, till den känns smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar. Rulla dem till runda eller avlånga bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Värm ugnen till ca 225 grader. Pensla med mjölk eller vatten och strö över frön. Grädda i mitten i ugnen 12-15 minuter , tills de fått fin färg. Låt de svalna på galler.
mat_0221

Receptet tillhör Bakat
Etiketter: , ,
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

4 kommentar to “Dinkelfrallor med morötter och frön”

 1. Oh jisses vad fina brödbullar du har bakat!! :-)
  Ser hur goda ut som helst!

 2. Jennie: Tackar. De var iallefall väldigt goda! /Sofia

 3. Åh, vilket toppenrecept! Det skulle jag ha bakat precis på en gång om det inte vore för att jag jobbar förmiddag i morgon.

  Jag hittade din sida för någon vecka sedan och den blev verkligen en favorit på en gång! Idag lagade min sambo mangokycklingen som du har recept på till exempel, den blev smaskens! Tack för att du delar med dig av allt det goda!

 4. Kak: Vad kul att du gillar sidan, det glädjer mig! Du får baka någon annan gång istället! :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS