Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Baconlindad rådjursytterfilé med hasselbackspotatis

Att helsteka ytterfilén av rådjur i svag värme gör den väldigt mör och fin. Tillsammans med bacon blir det riktigt gott. Vi åt med hasselbackspotatis, en riktig klassiker när jag var barn som vi gör allt för sällan! 

Hasselbackspotatis
2-3 potatisar per person
smält smör
salt
(ströbröd)
riven ost

Gör så här:
Skala potatisen och skär skåror i potatisen, inte ända igenom. Använd gärna två skärbrädor på varandra så att den ena fungerar som stopp. Ställ potatisen med skårorna upp i en form. Pensla med smält smör och salta. Ställ in de i ugnen på 225 grader tills de är mjuka (ca 45 minuter). Pensla med smör några gånger när de är i ugnen. När de nästan är klar strö över ströbröd och riven ost
mat_0482

Baconlindad rådjursytterfilé
Ytterfilé av råddjur eller hjort
bacon
svartpeppar

Gör så här:
Krydda ytterfiléerna med svartpeppar och linda in de i bacon. Stek i smör tills de har fått fin färg. Linda in köttet i aluminiumfolie och lägg på ugnsfast form. Tillaga i ca 175 grader (eller lägre) tills köttet har blivit ca 60 grader i innetemperatur, eller mer beroende på hur tillagad man vill ha köttet.
mat_055       mat_054

Vi åt köttet och potatisen med svampsås, mums!
mat_064

Receptet tillhör Kött, Potatis, Vilt
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

4 kommentar to “Baconlindad rådjursytterfilé med hasselbackspotatis”

  1. hej fia!
    tack för boktipset :)
    du får ha en fortsatt bra helg :)

  2. Mums, det ser underbart ut!

  3. Oj, då vilken god kalasmat du bjuder på idag. Ser inbjudande gott ut!
    Jag gillar också det där rostade sojabönorna - lätt beroendeframkallande faktiskt

    Må så gott/Mimmi

  4. Molly: Jag gillar boken jättemycket och har köpt den som present till kompisar :) Rebecca: Det var väldigt gott :) Mimmismat: Ja, sojabönor är en hit!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS