Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kotletter med soltorkade tomater

Min gulliga kollega Johanna tipsade om denna rätt med sås med soltorkade tomater. Egentligen ska man använda sig av kycklingfilé eller fläskfilé men hemma hos oss blev det benfri kotlettrad av vildsvin och det blev hur gott som helst.

400 gr kycklingfilé, fläskfilé eller kotletter
ca 8 soltorkade tomater i olja (gärna Ridderheims för de är supergoda!)
1 burk Crème Bonjour vitlöksost
1 burk Crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde eller mjölk
soja
salt och peppar
Jag tog även ca 1 msk av den goda kryddningen och oljan från Ridderheims soltorkade tomater i såsen.

Gör så här:
Skär köttet i skivor och strimla tomaterna (Jag bultade lite på kotletterna!). Stek de klara i oljan från de soltorkade tomaterna. Tillagas kycklingfilé eller fläskfilé kan de övriga ingredienserna hällas i och kokas som gryta. Jag tog däremot mina kotletter och la i en ugnsform och hällde över såsen och tillagade de i 175 grader i ca 30 minuter (spädd ev. med lite mer mjölk). Vi serverade med pressad potatis och kokta grönsaker.

002

Receptet tillhör Kyckling, Kött, Potatis, Sås, dipp och röror, Vilt
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

3 kommentar to “Kotletter med soltorkade tomater”

  1. Det där låter som en rätt helst i min smak. Måste prövas, gissar dock att jag får testa utan vildsvinskotletterna, även om jag gärna skulle gjort det.

  2. Jessica: Det blir nog lika gott utan vildsvin! :)

  3. oj vilken god mat du gör=) jag ska testa detta recept!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS