Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Tuvas banankaka

För snart 7 (!) år sedan var vi på lilla Tuvas 1-årskallas och där bjöds det på denna supergoda banankaka. Inte mer än rätt att den numera heter Tuvas banankaka i mina samlingar. Idag fyller barnens farbror år och han gillar just banankaka så barnen och jag har stökat i köket.
uffe-0111

100 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 mogna bananer
½ dl kallt kaffe
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel

Gör så här:
Vispa det rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mixa bananer och kaffe och häll i även de. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner de i smeten. Smöra och bröa en kakform och grädda kakan längs ner i ugnen i ca 40 minuter på 175 grader.

Receptet tillhör Bakat, Barnfavorit, Bär och frukt, Sött
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

11 kommentar to “Tuvas banankaka”

  1. Hej!

    Jag sökte runt på nätet efter recept på morotsbröd och hittade till din blogg. Fantastiskt gullig blogg, hit kommer jag igen men ikväll blir det brödbak =)

  2. nu har jag lagt till dig på bloglovinlistan….

  3. Banankaka är super, ofta har man någon banana som ligger kvar i fruktfatet och blir bara mörkare och mörkare.

    Ha en fin dag!
    Nadja

  4. Leila bakar: Välkommen tillbaka!

  5. Nadja: Jag har nyligen lärt mig att man kan frysa in banan, perfekt om man inte har tid att baka somma dag! Ha en trevlig helg!

  6. Mums, den låter jättegod… Intressant att den har kaffe i sig. Jag tror jag ska testa att använda ditt recept och göra cupcakes.

  7. Banankaka är alltid gott, tror att jag har ett liknande recept i min samling.. Det är väldigt gott att göra en kaffe- eller chokladglasyr till (även om den är väldigt god som den är:)

  8. Åsa: Ja, som cupcakes är de nog jättegoda med någon smaskig frosting :)

  9. Marias Kakburk: Det låter verkligen gott med glasyr på, det ska jag nog göra nästa gång :)

  10. Jag brukar göra banankaka men har inte testat med kaffe. Kan tänka mig att hackad mörk choklad skulle vara smaskigt att ha i också. Måste göra nästa gång jag har banan över! Tack för tipset!

  11. Helena: Choklad är nog jättegott att ha i!!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS