Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Söndagsgryta

Hemma åt vi ofta gryta och stekar på söndagar, perfekt tillfälle för lite långkok. Vi hade rådjur som vi skar upp i grytbitar men det funkar med vilket kött som man vill.

mat-059

Ca 1 kg grytbitar (vi hade rådjur)
1 gullök i klyftor
1 krossad vitlök
1 dl portvin
2 dl rött vin
3 dl vatten
2 msk fond (vi hade viltfond)
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk mörk soja

1 paket bacon
skogsvamp
2 stora morötter
salt och peppar
2 dl grädde
ev. redning

Gör så här:
Bryn köttet i en gryta. Häll i vitlök, gullök, vatten, fond, portvin, rött vin, kryddorna och låt koka i ca en timme. Stek bacon och svamp tillsammans, skala och skär morötterna i bitar och låt det koka med tills morötterna är mjuka. Häll i grädde och red ev. av. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Receptet tillhör Grytor, Kött, Potatis, Vilt
Etiketter: , , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

4 kommentar to “Söndagsgryta”

  1. mysigt och mumsigt!

  2. Vin i mat är så himla gott!! Smaskens!

  3. Kalasgott: Ja, det ger en väldigt fyllig smak!

  4. Provade den här grytan i helgen. Så fruktansvärt god den var! Måste göra om den så snart som möjligt :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS