Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kofta kebab med myntayoghurt

Den här spännande kryddan hittade jag i en Coopaffär för ett tag sedan. Den innehåller kryddorna som spiskummin, lök, kanel, persilja, sumac, senapsfrö, svartpeppar, ingefära, vitlök och kryddnejlika. Kryddan sumac har jag aldrig tidigare stött på men enligt Recepthjälpen är det ett syrligt bär som går att ersättas med citron. Vi gjorde goda färsbiffar som vi serverade i pitabröd med grönsaker och myntayoghurt, mycket gott!!

mat-066

Kebabbiffar:
köttfärs
havregryn
potatismjöl
mjölk
Kofta kebabkrydda från Alfez
salt

Gör så här:
Smula havregrynen och blanda i lite potatismjöl. Häll i mjölk och låt det svälla ett tag. Blanda i köttfärs, krydda och salt. Forma till biffar och stek tills de har fått fin färg. Lägg biffarna i en form och tillaga de i 200 grader tills de är klara. Servera med pitabröd, myntayoghurt och grönsaker.

mat-073

Myntayoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad mynta
1 pressad vitlök
salt

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna och låt det stå en stund. 

mat-077

Receptet tillhör Färs, Paj, pizza och smörgåsar, Sås, dipp och röror, Vilt
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

6 kommentar to “Kofta kebab med myntayoghurt”

  1. Den kryddan ska jag spana efter nästa gång jag besöker Coop.

  2. Så gott det ser ut :D

  3. Jessica: Det fanns massor av spännande kryddor!

  4. Nadja: Kryddan var riktigt god så den kan jag verkligen rekommendera.

  5. sumac kan verkligen rekommenderas :) även den tredje kryddan som finns i serien (ras el hanout) :)

    bild på kryddan finns här : http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/2009/03/dagens-middag-kryddig-lok-russin.html

    ha en bra dag sofia! kram

  6. Molly: Jag måste nog prova fler kryddor i den serien, de verkar mycket spännande allihop!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS