Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Tryffelchokladkaka

Idag fyllde min kära sambo år och vi bjöd på middag och fika. Till kaffet serverades tryffelkaka, receptet kommer från min kompis Jenny. Det är en riktig höjdarkaka som jag garanterat kommer att göra igen!

mat-0201

 

 

Botten:
150g smör
3dl strösocker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna, blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Rör sedan ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i smord och bröad form med löstagbar kant. ( ca 24cm i diam) Grädda i ugnens nedre del i 175 grader i ca 20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna helt.

Tryffel:
1 1/2dl vispgrädde
2 msk smör
200g mörk choklad

Gör så här:
Sjud upp grädden och smör i en kastrull. Ta av från plattan och lägg i chokladen, rör om så att den smälter. Ställ i kylen i drygt en timme så att den halvstelnar och bred den sedan över kakan. Låt kakan stå kallt i minst en timme. Blir bäst om man gör den dagen innan. Servera med frukt eller bär och vispad grädde.

Receptet tillhör Bakat, Bär och frukt, Efterrrätt, Sött
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

9 kommentar to “Tryffelchokladkaka”

  1. oj vad jag blev sugen på choklad nu! ser jättegott ut måste jag säga! :)

  2. Tryffelchokladkaka är ju aldrig fel, ser verkligen gott ut.

    Glad påsk på dig!

  3. Tjoho! Kanske nåt för fredagsfikan på jobbet nästa vecka?

  4. Vilken frestande chokladtårta du bjuder på idag. Grattis till sambon!

    Ha en härlig Påsk och må så gott/ Mimmi

  5. mums! Ser verkligen drypande god ut!

  6. Jessica: Ja, choklad i alla former är riktigt gott. Glad påsk själv och hoppas du njuter av vårsolen!

  7. Johanna: Hallå! Det kanske vore något, de gillar ju choklad…eller alla sötsaker :) Hälsa alla där ute! Glad påsk och njut nu av ditt påsklov!

  8. mimmismat: Tackar! Här myser vi i solen och ska snart mumsa på påskmaten…kan inte bli bättre :) Trevlig påsk på dig med!

  9. Leila bakar: Ja den kan jag verkligen rekommendera. Glad påsk!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS