Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Aprikostårta

Efter påskbordet åt vi denna goda Aprikostårta. Smöret och farinsockret blir tillsammans med aprikoserna en god och knäckig yta. Tack Kicki för receptet! 

50 gr smör i kuber
1 dl farinsocker
1 burk konserverade aprikoser (INTE persikor)

2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl hett vatten
pask-048
Gör så här:
Fördela smörkuberna i en form med löstagbar botten, strö över farinsockret och lägg i aprikoshalvorna. Ställ in de i ugnen på 175 grader i några minuter så att smör och socker smälter samman. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vanilsocker och vänd i det i smeten, häll i det heta vattnet. Häll smeten över aprikoserna och låt det stå i ugnen ca 40 minuter. Servera den ljummen eller sval med en klick lättvispad grädde!
pask-051

pask-053

Receptet tillhör Bakat, Bär och frukt, Efterrrätt, Sött
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

7 kommentar to “Aprikostårta”

  1. Det där såg farligt gott ut måste jag säga! :)

  2. Jag håller med Åsa, ser galet gott ut!!

  3. Ser så god ut att jag sparar receptet! Mums!

  4. Ser verkligen god ut, smaskigt med den knäckiga ytan.

  5. åsa - hello sugar: Den är smaskig!
    Leila bakar: Den är lagom söt så man kan äta mycket :) Jennie/Kalasgott: Hoppas du gillar den om du gör den själv!
    Nadja: Då ska du definitivt inte prova den ;)

  6. Älskar aprikoser - både torkade, färska och på burk! Bergis jättegott om man blandar i mandelmassa i smeten också!

  7. Skogshuset: Ja mandelmassa funkar nog fint med aprkoser!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS