Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Mufflonfår!?

Som ni kanske har förstått är min kära sambo jägare. I vår frys finns både vildsvin, dovhjort, rådjur, hare och älg. Hare är det som enligt min mening har den mest utpräglade viltsmaken och passar sig bäst som gryta. Hjort och rådjur har också en tydlig viltsmak som man måste ta hänsyn till så man tillagare det skulle tex aldrig göra en wok på detta  :)  Vildvinskött och älgkött är det som har minst viltsmak och kan tillgas som nöt och fläsk. Vildsvinsköttet är mycket mörkare i färgen än tamgrisen och är inte alls lika fet, jag tycker det köttet är mycket användbart som ni kanske har märkt. 

Jag gillar att äta viltkött för det är både gott och nyttigt, har hört att det bla innehåller mer järn än tamdjur.  Nu har sambon även skjutit ett mufflonfår! Undra hur man tillagar det? Ut på nätet och leta!!!


Bild: Jägarförbundet

Receptet tillhör Kött, Okategoriserade, Vilt
Etiketter:
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

8 kommentar to “Mufflonfår!?”

 1. Hejsan , kunde nästan ana detta när du vädigt ofta har använt dig av icke ” vanliga köttsorter” ska bli spännande att se vad du fixar till av det här !!!!

 2. Lyckost med en jägare i familjen. Visserligen har min Fredrik jägarexamen men det enda som han skjutit är en grävling. Inte mycket att lägga i grytan. =)

 3. Spännande med något utöver det vanliga, dom är ju inte så vanliga i Sverige vad jag förstått.

  Ska bli spännande och se vad du hittar på med det.

 4. trebarn mamman: Ja, här äter vi mycket viltkött :)

 5. Kinna: Nä, grävling är nog inte så gott, jag har dock aldrig provat! ;)

 6. Jessica: Nä, de är nog inte så vanliga men på vissa ställen finns det stora hjordar.Ska nog prova att grilla en bit snart!

 7. Lycko dig!
  Här har jag bara en påse älgfärs och en stek kvar, stackars mig . Dottern har kärat ner sig i en jägare så man vet ju aldrig………
  Ha det fint Fia/Karin

 8. Karin W: Ja, det är lite kul med viltkött ibland. En jägare i familjen är aldrig fel :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS