Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Blåbärspaj med mandel och vitchoklad

 På Valborsafton serverade vi en smaskig blåbärspaj med både mandel och vitchoklad. Receptet är ursprungligen denna.

valborg-029

1 dl socker
1 dl mjöl havregryn
1 dl mandel
100 gr vitchoklad
100 gr smör

ca 350 gr blåbär
1 msk potatismjöl
ca 1 msk socker

Gör så här:
Häll blåbär i en pajform. Blanda socker och potatismjöl i en skål och strö över blåbären. Hacka mandel och choklad, blanda alla ingredier till pajdegen. Smula pajdegsblandningen över blåbären. Tillaga i ca 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass. 

valborg-032

Receptet tillhör Bakat, Bär och frukt, Efterrrätt, Sött
Etiketter: , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

6 kommentar to “Blåbärspaj med mandel och vitchoklad”

  1. Oj vad gott. Ser supermumsigt ut. Den vita chokladen passar säkert ihop med syrliga blåbären.

    Ha en fin dag,
    Nadja

  2. Den såg oerhört smarrig ut ! :)

  3. Det ser kanongott ut- nu längtar jag till blåbärssäsongen!

  4. Nadja: Vitchoklad är gott till allt :)

  5. Carro: Ja, det var riktigt gott. Trevlig helg!

  6. bakmammorn: Färska blåbär är ju helt klart smarrigast men frysta funkar fint!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS