Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Nässelsoppa

För några år sedan blev vi bjudna på kalas där den här  nässelsoppa severades till förrätt. Det är numera en nybliven tradition att att vi bjuder mina föräldrar på nässelsoppa kring Valborg. Min pappa plockar nässlorna och jag kokar soppan.

 

valborg-039

ca 2 liter späda nässlor
ca 1 liter vatten
ev. en lite knippe gräslök
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk smör
3 msk mjöl
½ tsk hel anis
½ tsk hel fänkål

Gör så här:
Förväll nässlorna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Sila bort nässlorna och spara vattnet. Mixa nässlorna och ev. gräslök. Mortla kryddorna. Smält smöret och låt kryddorna fräsa med en kort stund. Vispa i mjölet och häll i lite av vattnet från förvällningen. Häll på resterande vatten (ca 1 l). Häll i nässlorna och låt koka ca 3 minuter. Servera med en klick creme fraiche och en ägghalva.

Receptet tillhör Billigt, Grönsaker och rotfrukter, Soppa
Etiketter: , ,
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

6 kommentar to “Nässelsoppa”

 1. ÅÅÅ nämen guuud så gott det ser ut !!! Tänk om man hade en pappa som ville plocka …..ojojoj vad jag blir sugen !!!blir till att gå ut och leta på någon äng där inte bilar har kört förbi…

 2. jag har aldrig ätit nässelsoppa men nu blev jag ju riktigt nyfiken. det låter väldigt gott. :)

 3. Har aldrig testat nässelsoppa men det ser onekligen gott ut. Men det klart jag har ju ingen som plockar dom åt mig och jag hatar att bränna mig på dom små otäckingarna, så innan jag hittat nån som är villig att plocka dom får det nog vara =)

  Ha en bra dag!

 4. trebarnmamman: Ja, den tråkiga biten slapp jag! Glöm inte handskarna :)

 5. åsa - hello sugar: Det är riktigt vårigt och gott!

 6. Jessica: Ja, jag har tur som slipper den jobbiga biten :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS