Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Whiskeymarinad

Förra helgen gjorde vi en marinad med whiskey. Jag har inga större kunskaper om just whiskey med den vi använde var nog ganska mild i smaken. Vi marinerade flintastekar av vildsvin och krydde sedan med lite grillkrydda vid grillningen.
astrid-lindgrensvarld-032
4 pressade vitlökar
3 msk kinesisk soja
1 ½ msk råsocker
1 msk chilisås
½ dl olivolja
¾ dl whiskey

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och låt köttet ligga i marinaden några timmar. Torka av köttet och krydda med lite grillkrydda eller enbart salt.

Receptet tillhör Grillat, Kött, Vilt
Etiketter:
 • Facebook
 • del.icio.us
 • LinkedIn
 • Pusha
 • E-mail this story to a friend!

9 kommentar to “Whiskeymarinad”

 1. Köttbitarna ser riktigt smarriga ut, skulle vilja hugga in i en fast klockan bara är 9 på morgonen och jag har precis ätit frukost.

  Ha en fin vecka,
  Nadja

 2. Låter som en läcker marinad!
  En jättefin grillbild förövrigt.

 3. Ingen kunskap om whiskey överhuvudtaget, men jag älskar kött och det där ser riktigt got ut!

 4. häftigt med whiskeymarinad, det måste jag testa. har en whiskeygalning här hemma så han kan nog hjälpa mig att hitta en bra :)

 5. Emma: Här finns heller inga kunskaper om whiskey, men i marinad var det gott!

 6. Pernilla: Whiskeygalningen anser nog att det är slöseri att hälla whiskey i en marinad :)

 7. Hallå, hittade precis det här receptet, köttet ligger i marinad nu…
  Ska stekas iofs, så vi får väl se hur det blir, men jag har höga förhoppningar!
  Är väl en av de som skulle kallas “whiskeygalning” själv, och jag måste säga att jag (nästan) grät en skvätt när man häller en 12yo Highland Park i en massa soya, så vi hoppas på det bästa nu! ;)

 8. Jag brukar köra whiskeymarinad till vilt själv men har sökt förgäves efter det på nätet. Jag har inget nedskrivet recept men de komponenter jag brukar ha i är whiskey (av det rökigare slaget för mer smak), soja, timjan, vitlök och olja. I bland har jag också i en eller flera av följande ingredienser: tomatpuré, balsamvinäger, krossade enbär, sweet chilisås.

 9. Higland park i en marinad! Då hoppas jag du tog dig en samtidigt för att försöka dämpa ångesten över att slösa borta ensådan goding :) Man ska alltid ha en whiskey i skåpet som man kan ha till matlagning.

  Nu ska jag ta och testa marinaden :)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS