Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Medelhavspaj

Den här pajen bjöd min bror och hans sambo på för några år sedan och den gör jag lite då och då, riktigt god

 stockholm-058

Valfri pajdeg som förgräddas

250 gr bladspenat, fryst funkar fint
1 liten purjolök
6-8 soltorkade tomater, strimlade
200 gr fetaost i tärningar
ev. kärnfria kalamataoliver

4 ägg
3 dl mjölk
en knivsudd muskotnöt
1 tsk mejram
salt och peppar

Gör så här:
Tina bladspenaten och pressa ut vätskan. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med bladspenaten. Fördela spenatfräsen i pajdegen och lägg även på tomaterna, fetaosten och oliverna. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor, häll blandningen i pajskalet. Grädda ca 30 minuter i 225 grader tills pajen fått fin färg och äggblandningen har stannat. Servera med sallad! 

stockholm-061

Receptet tillhör Grönsaker och rotfrukter, Paj, pizza och smörgåsar, Vegetariskt
Etiketter: , , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

8 kommentar to “Medelhavspaj”

  1. Den här måste jag testa nån gång. Jag ÄLSKAR kombon fetaost, soltorkade tomater och oliver!

  2. Bortsett från oliverna så låter pajen mycket god:)

  3. Gud så gott! Bara smarriga ingredienser i den pajen. Måste testa!

  4. Mums! Jag tänkte faktiskt tidigare idag på att jag skulle göra en medelhavpaj… :)

  5. Malin: Den är riktigt god :)

  6. Emilies Skafferi: Det är bara att prova!

  7. lina: Bara godsaker i :)

  8. Malin: Hoppas den blir god!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS