Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Banankaka med choklad

Jag gjorde en riktigt god banankaka av några stackars kvarglömda bananer. Den här kommer jag att göra igen!

stugan-006

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175 grader. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde.

Receptet tillhör Bakat, Bär och frukt, Sött
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

6 kommentar to “Banankaka med choklad”

  1. Vilken fin kaka!

  2. Den er supergod ut och vilket fin mönster den har.

  3. Har precis hittat din blogg och gjorde banankakan igår!
    Gjorde den på Havremjölk, mjölkfritt margarin och Marabous Mörka.
    Den blev riktigt bra, hade dock ingen bikarbonat hemma men ersatte med 2 tsk bakpulver. Gick hur bra som helst.
    Bra påpekat att man ska hålla lite vakt på gräddningen, den ska ju som sagt vara liten aningens kladdig. God!

  4. Den ser jättegod ut mmm :)
    Tur jag har bakat idag så jag har att mumsa på nu :)

  5. Sicken god kaka! :)

    http://www.helenaljunggren.com

  6. Fantastiskt ljuvlig kaka! Tack för receptet, denna kommer att göras flera gånger ;-)

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS