Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Mandeltårta - årets påsktårta

Efter en lååång bloggpaus är jag nu sugen på att sätt i gång! Våren börjar komma och jag är mer sugen på att laga god mat. Vardagarna rullar på i en evinnerlig fart men jag hoppas att det finns mer tid till mer matlagning på helgerna.

Påsken har familjen njutit att den härliga solen och mat i mängder. Årets påsktårta är en variant av den berömda Oskar den andre, riktigt god! Äkta smör och ekologiska ägg förhöjer smaken mycket!

pasktara

Tårtbotten:
100 gr mald mandel
4 äggvitor
125 gr socker

Fyllningen:
100 gr smör
100 gr socker
4 äggulor
2 dl hårt vispad grädde

Flagad mandel till garnering.

Gör så här:
Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Vänd i den malda mandeln. Rita två cirklar på bakplåtspapper med diametern på ca 28 cm. Pensla och mjöla cirklarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Låt kallna.

Smält smöret och rör i socker och äggula. Låt sjuda (ej koka) på svag värme tills det tjocknar.  Låt krämen kallna och rör ibland i den. När krämen är kall blanda då i lite vispad grädde, vänd sedan krämen försiktigt i den resterande grädden. Fördela krämen mellan och ovanpå tårtbottnarna. Garnera med flagad mandel.

Receptet tillhör Bakat, Efterrrätt, Påsk, Sött
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

4 kommentar to “Mandeltårta - årets påsktårta”

  1. välkommen tillbaks:)

    kram

    Pilla

  2. Tackar! Tänkte stanna ett litet tag nu ;)

  3. Vad kul att du är tillbaka :) Har saknat dina uppdateringar.

    Ha det fint! Kram Molly

  4. Molly: Tackar. Har fått tillbaka suget igen efter en lång svacka…kanske är det våren. Kram!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS