Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Chokladmousse med apelsinsmak

Har varit på utbildning i Luleå nästan hela veckan så nu njuter jag att vara hemma och mysa. Får se vad vi ska laga för gott ikväll? För några veckor sedan bjöd vi mina föräldrar och bror med familj på chokladmousse med apelsinsmak. Den blev lite väl lös för min smak och väldigt mäktig.

 mat-029

125 g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 msk florsocker
rivet skal av ½ apelsin
4 msk starkt bryggt kaffe
3 dl vispgrädde
fileade apelsinklyftor

Gör så här:
Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något. Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Ställ moussen i kylen några timmar. Garnera med fileade apelsinklyftor.

Receptet tillhör Sött
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS