Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Vinkokta musslor med vitlök och persilja

Jag gillar verkligen färska musslor. En relativt billig och snabbt att laga, dessutom är det riktigt gott!

mat-0142

1 nät med färska musslor

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor , pressad

Ca 2 msk smör

2 dl vitt vin

1 dl grädde

salt

hackad persilja

 

Gör så här:
Borsta musslorna noga så att de blir rena. Ta bort “skägget”, skölj noga. Kasta de musslor som inte stänger sig. Smält smöret i en kastrull. Fräs löken och vitlöken på medelvärme ett par minuter. Häll i vinet och höj värmen. Lägg i musslorna och sjud under lock ca 5 min eller tills alla musslor öppnat sig (ät inte de musslor som inte har öppnat sig). Häll i grädden och låt den bli varm. Salta och strö över persiljan. Servera med vitlöksbröd.

Receptet tillhör Fisk och skaldjur, Grytor, Jag gillar!, Snabbt
Etiketter: , , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

5 kommentar to “Vinkokta musslor med vitlök och persilja”

  1. Oemotståndligt gott, det går inte att säga annat.

  2. tina: Japp oemotståndligt gott :)

  3. Du gör mig riktigt sugen på ett gäng med blåmusslor.
    Ha det gott i sommaren/ Mimmi

  4. Om jag bara kunde lära mig tycka om musslor.. för det ser verkligen läckert ut!

  5. Gjorde en annan variant på vinkoktamusslor, som blev kanongott! Musslorna blev lite krispiga….kika på min blogg om du vill!

    Allt Gott!

Skriv en kommentar

Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS