Jag gillar verkligen färska musslor. En relativt billig och snabbt att laga, dessutom är det riktigt gott!

1 nät med färska musslor
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor , pressad
Ca 2 msk smör
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
hackad persilja
Â
Gör så här:
Borsta musslorna noga sÃ¥ att de blir rena. Ta bort “skägget”, skölj noga. Kasta de musslor som inte stänger sig. Smält smöret i en kastrull. Fräs löken och vitlöken pÃ¥ medelvärme ett par minuter. Häll i vinet och höj värmen. Lägg i musslorna och sjud under lock ca 5 min eller tills alla musslor öppnat sig (ät inte de musslor som inte har öppnat sig). Häll i grädden och lÃ¥t den bli varm. Salta och strö över persiljan. Servera med vitlöksbröd.
Receptet tillhör
Fisk och skaldjur,
Grytor,
Jag gillar!,
Snabbt
Etiketter:
musslor,
persilja,
vitlök,
vitt vin
Njuter för fullt av värmen. Passar på att gotta mig med lite Ben & Jerry´s! Har ni inte provat Baked Alaska så är det verkligen dags nu! Det är vaniljglass med isbjörnar av vit choklad och virvlar av marshmallow-creme, mums!
Receptet tillhör
Jag gillar!,
Snabbt,
Sött
Ni som är äkta lakrits älskare måste ju passa på att åka till årets lakrits festival i helgen vid Hotel Norrtull. Om ni åker måste ni passa på att testa Djupur från Nammi. Ett jättespännande och gott godis från Island!

Receptet tillhör
Godis,
Jag gillar!
MÃ¥ste passa pÃ¥ att tipsa om ett riktigt gott vin, ett favorit vin! Dão Primavera Reserva 2006 är klassad som fynd hos vinvin.se. Perfekt till grillat enlig mig! Â

Receptet tillhör
Dryck,
Jag gillar!
Etiketter:
rött vin
Det här är en av mina favoritpajer! Jag älskar broccoli tillsammans med ädelost och bacon, de smakerna passar verkligen ihop. Snart åker vi ut till vår lilla stuga och firar in våren. Trevlig Valborg!
Â

Valfri pajdeg, jag brukar använda en pajdeg med kesella
600 gr broccoli
1 paket bacon
ca 150 gr ädelost
3 ägg
1 burk crème fraiche 34 % och 1 ½ dl mjölk
eller 1 burk lätt crème fraiche och 1 ½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Koka broccolin i lättsaltat vatten tills de blir lite mjuka. Knaperstek bacon och låt de ligga på hushållspapper. Riv ädelosten och blanda med ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet och fördela broccoli och bacon. Häll på ostblandningen. Tillaga i 200 gr i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg och ostblandningen har stannat. Låt pajen stå en stund och servera den sedan med en grönsallad.
Receptet tillhör
Grönsaker och rotfrukter,
Jag gillar!,
Paj, pizza och smörgåsar
Etiketter:
ädelost,
bacon,
broccoli
Jag älskar tjälknöl! Det är perfekt bjudmat då den kan förberedas dagen innan. Denna gång använde vi oss av hjortinnanlår men det går alldeles utmärkt att använda sig av stekar som inte är lika möra, franskyska av nöt funkar fint!

Tjälknöl med potatisgratäng och några skivor lammfilé
Â
Ca 1 kg stek
Kryddlag:
4 dl vatten
ca 1 dl mörk soja
1 dl salt
3 pressade vitlökskryftor
1 tsk nymalen svartpeppar (grovt malt)
Gör så här:
Ta det djupfrysta köttet och lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 75 grader. Låt steken stå flera timmar, svårt att ange en tid då det är väldigt beroende på köttets storlek. När steken visar 60 grader kan man öka ugnstemperaturen till 200 grader för att få en brunare yta. Vi tog vår stek vi 63 grader och vi tyckte det blev lagom rött. Vid 68 grader är köttet rosa och vid 73 grader är köttet genomstekt.
Blanda lagen i en fryspåse och lägg den varma steken i påsen. Låt den ligga i ca 4 timmar. Vänd gärna steken några gånger så att alla sidor blir marinerade. Skär upp i tunna skivor och servera med potatisgratäng och grönsallad.
Receptet tillhör
Jag gillar!,
Kött
Jag blev så glad för jag fick en award av Hallon & blåbär, tusen tack!! Jag är inte så erfaren av detta men jag tror att jag ska skicka denna vidare till tre andra bloggar som jag gillar. Jag har ju tidigare skrivit att jag har många favoritbloggar så det är svårt att välja men jag ger award till:
Chili con Karin
Mollys hälsoblogg
Kryddburken

Receptet tillhör
Jag gillar!
Det absolut bästa med att börja blogga är att jag har upptäckt massor av superbra matblogggar som jag innan inte kände till. Så här kommer mina favorit bloggar, endel gamla favoriter och endel nya. Har jag missat någon lite pärla så får ni gärna tipas mig
Kryddburken
Mat såklart
MATPLATSEN
Kalasgott
Linneas skafferi
Tre tjejer i köket
Kinnas blogg - mormorsmat
Mollys hälsoblogg
Hallon och blåbär
FABULOUSFOOD
chiliconkarin
chili
Pickipicki
I Nadjas kök
Mimmis mat
Mikaelas lilla gröna
SMASKENS
Nam Nam
Hannas kokvrå
Pyttes
Receptet tillhör
Jag gillar!
Fyndade denna vårfina och STORA kopp på Indiska i helgen. Perfekt till kvällsteet. Jag köpte även Roobios Rabarber och grädde och hoppas att den ska vara god.

Receptet tillhör
Dryck,
Jag gillar!
Min absoluta favorit snacks är gratinerad nachos med oliver. Som ung jobbade jag som barnflicka i Stockholm och det var hemma hos min familj där som jag blev bjuden på det första gången. Perfekt som lite drink tilltugg.
Nachoschips
Hackade gröna oliver
Tacosås
Ostskivor

Lägg chipsen på en bakplåtsklädd plåt. Lägg hackade oliver, en klick tacosås och en liten skiva ost. Gratinera i 225 grader tills de har fått fin färg. Ät när de har svalnat något
Receptet tillhör
Jag gillar!,
Snacks,
Texmex