Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Hallonvatten

Jag fick tipset av en kompis att det blir en god måltidsdryck om man låter lite frysta hallon ligga i en kanna vattnet en stund innan servering. Detta är något jag verkligen gillar, ett kul sätt att piffa upp vattnet till maten.

mat

Receptet tillhör Billigt, Bär och frukt, Dryck, Jag gillar!
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Boktips

Jag fick denna boken i julklapp och gillar den verkligen. Jag har lärt mig mycket om antioxidanter, friaradikaler och fett som jag ladrig har haft en aning om. Såg att boken har börjat säljas i mataffärer, kan verkligen rekommendera att ni stoppar den i kundvagnen nästa gång ni handlar mjölk.

mat_011b

Receptet tillhör Jag gillar!
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Laxtoast

Detta var en favorit smörgås under perioden som jag studerade i Västerås. Ett fik serverade varma smörgåsar och jag gillade denna skarpt.

Bra kvällssmörgås eller när frukosten ska vara lite lyxigare.

mat_044

2 skivor formframska
Philadelphia ost
Skivad rödlök
Kallrökt lax

Smöra utsidorna på fromfranskan, damma av den gamla smörgåsgrillen. Fyll smörgåsen och tillaga smörgåsen tills den har fått knaprig yta.

Receptet tillhör Fisk och skaldjur, Frukost, Jag gillar!, Mellanmål, Okategoriserade, Paj, pizza och smörgåsar
Etiketter: , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Hjortmedaljong med rotfrukter och svampsås

 

Rotfrukter som tillagas i ugn är en riktig favorit hos mig. Idag hade vi rödbetor, morötter och palsternacka. 

svamp300

Gula kantareller från höstens skogspromenader.

Skala och klyfta rödbetor, morötter och palsternacka. Olja en långpanna och lägg i rotfrukterna. Skiva vitlök och strö över (de kan få en viss besk smak om de blir för tillagade). Salta och peppra. Tillaga rotfrukterna i 225 grader i ca 35 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.

Svampsås med viltsmak:
Skogsvamp
Smör
Salt och vitpeppar
Smörstek svampen, salta och peppra.

1 frp crème fraiche (34%)
1 dl mjölk
1 msk viltfond
¼ tsk timjan, smula
Skvätt rödvin (ca 2 msk)
Kinesisk soja (några droppar för färgens skull)
Salt och peppar efter smak

Blanda övriga ingredienser i en kastrull och låt det få ett uppkok. Tillsätt de smörstekta svamparna.

Salta och peppra medaljongerna och smörstek de några minuter på varje sida.

hjort_och_rotfrukter

Receptet tillhör Grönsaker och rotfrukter, Jag gillar!, Kött, Sås, dipp och röror, Vilt
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!
Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS