Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kyckling med bullgursallad

När kyckling serveras här hemma blir barnen glada. De älskar att gnaga så vi köper gärna kycklingklubbor istället för en hel kyckling. Bullgursallad passar bra till kyckling och man kan ha i lite av vad man har hemma.

Grillade kyckling klubbor:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och krydda med grillkrydda, vi gillar Santa Marias Vitlök/örter (den innehåller inte glutamat vilket många av Santa Marias övriga grillkryddor gör!) Tillaga i ugen på 200 grader i ca 40 minuter eller tills den är klar.

Bullgur sallad:
4 dl vatten
2 dl bullgur
½ tärning vegetabilisk bulljongtärning
½ tsk sambal oelek (eller mer efter smak)
1 dl hackad spenat
valfria wokgrönsker
1 liten vitlök
salt

Koka upp vattnet med buljongtärningen och sambal oelek. Blanda i bullguren och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. När 5 minuter återstår blanda i spenaten om den är frusen. Woka grönsakerna i lite olja i en stekpanna och pressa i vitlöken, salta. Blanda wokgrönsakerna med bullguren. Servera med kycklingen och smulad feta ost.

kyckling_bullgur

Receptet tillhör Barnfavorit, Kyckling, Pasta, ris och gryn
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Kyckling och ädelostpaj

Jag gillar paj i alla dess former men då sambon är måttligt förtjust gäller de att passa på när han inte är med. Hos mina föräldrar bjöds det på Kyckling och ädelost paj.

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
75 gr smör
¾ dl kesella.

Fyllning:
2-3 kycklingfiléer
1 lite röd paprika i bitar
6-8 soltorkade tomater (Ridderheims är överlägset godast!)
140 gr ädelost (vi använde Kvibille Ädel Special)
2 dl keso
2 ägg
Salt och svartpeppar

Gör såhär:
Hacka ihop mjölet och smöret, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga i botten och förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.

Strimla kycklingen och stek dem färdiga i smör.  Lägg dem i pajskalet. Skär paprikan och de soltorkade tomaterna i bitar. Fördela dem i pajskalet och smula över ädelosten. Rör ihop ägg och keso, salta och peppra och fördela även det över pajen.

p

Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter på 225 grader. Servera med en grönsallad.

ps

 

Receptet tillhör Kyckling, Paj, pizza och smörgåsar
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!
Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS