Fias kastruller

Fia delar med sig av sina bästa recept

Kycklinggryta med soltorkade tomater

Det här receptet är en riktig favorit. Tidigare har jag lagat den på kotlett men denna gång blev det kycklingfilé. Serverades med klyftpotatis och en god sallad.

400 gr kycklingfilé, fläskfilé eller kotletter
ca 8 soltorkade tomater i olja (gärna Ridderheims för de är supergoda!)
1 burk Crème Bonjour vitlöksost
1 burk Crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde eller mjölk
soja
salt och peppar
Jag tog även ca 1 msk av den goda kryddningen och oljan från Ridderheims soltorkade tomater i såsen.

Gör så här:
Skär köttet i skivor och strimla tomaterna. Stek de klara i oljan från de soltorkade tomaterna. Tillagas kycklingfilé eller fläskfilé kan de övriga ingredienserna hällas i och kokas som gryta.

På bilden serverade vi med pressadpotatis och denna gången serverade vi med klyftpotatis och en god sallad.

Receptet tillhör Grytor, Kyckling, Okategoriserade
Etiketter: ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Rödvinssås

Tyvärr har kameran varit på villovägar så jag kan tyvärr inte bjuda på någon bild men jag vill ändå tipsa om en god rödvinssås. Receptet hittade jag här.
Perfekt till en bit kött och ugnspotatis.
1 st schalottenlök (jag använde mig av lite gullök)
1,5 dl rödvin
1,5 dl vatten
3 msk touch of Taste Oxfond med rödvin
1 msk strösocker
1 krm vitpeppar krossad
1,5 tsk majsstärkelse
50 g smör

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, oxfond och socker någon minut.Vispa ner maizena utrört i lite vatten.Rör till sist i smöret i klickar, krydda lätt.

Receptet tillhör Okategoriserade, Sås, dipp och röror
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Saffranstryffel

Blir lite sugen på att börja blogga igen :)
Under julen gjordes lite julgodis, bättre sent än aldrig.

m101
Dessa goda saffranstryfflar kommer jag garanterat att göra näsa jul igen.

200 gr hackad vit choklad

3/4 dl vispgrädde
1/2 påse saffran
1 msk honung
25 gr smör
1/2 msk konjak

Gör så här:
Koka samman ingredienserna och häll över den hackade chokladen. Låt det stelna i kylen. Rulla sedan små bollar i florsocker.

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Tiramsútårta

 När sambon fyllde år bjöd vi på en mycket god Tiramisútårta. Lätt att göra och perfekt att förbereda dagarna innan. Receptet kommer från Maud Onnemarks bok Lättlagade menyer.

mat-0133

Botten:
1 gelatinblad
½ dl hett kaffe
2 msk congac (hade ingen congac hemma så jag hoppade bara över den)
1 färdig tårtbotten

Fyllning:
2 äggulor
1 dl socker
1 burk mascarponeost, 250 gr
2 ½ dl mellangrädde

Garnering:
2 tsk kakao
2 tsk florsocker

Gör så här:
Låt gelantinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt ev. congac.
Lägg den färdiga tårtbotten i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.
Vispa äggula, socker och mascarponeosten tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över botten. Täck med folie och frys in. Ta ut den ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.

mat-0172

Receptet tillhör Bakat, Efterrrätt, Okategoriserade, Sött
Etiketter: , ,
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Jag njuter av sommaren!

Jag får ursäkta den dåliga uppgraderingen. Jag njuter av sommaren i vår lilla stuga och finns inget internet :)

Hoppas solen skiner på er!
/Sofia

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Kärlek

stugan-026

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Tävling hos I Nadja´s kök

Nu finns det en tävling hos Nadja där man kan vinna barbeque-kit med Santa Marias senaste nyheter.  Hoppas det är min tur att vinna nu :D

bbq-kit Santa Maria

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Det blev ett fel…

Ett litet fel råkade smyga sig in i pajdegen till blåbärspajen. Det ska inte vara något mjöl i pajdegen utan istället havregryn…funkar säkert med mjöl också :)

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Tävling hos I Nadja´s kök

Jag gillar tävlingar. Nu kan man vinna stora grillpaketet från Aromia hos I Nadja´s kök
storagrillpkt09

Receptet tillhör Okategoriserade
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!

Mufflonfår!?

Som ni kanske har förstått är min kära sambo jägare. I vår frys finns både vildsvin, dovhjort, rådjur, hare och älg. Hare är det som enligt min mening har den mest utpräglade viltsmaken och passar sig bäst som gryta. Hjort och rådjur har också en tydlig viltsmak som man måste ta hänsyn till så man tillagare det skulle tex aldrig göra en wok på detta  :)  Vildvinskött och älgkött är det som har minst viltsmak och kan tillgas som nöt och fläsk. Vildsvinsköttet är mycket mörkare i färgen än tamgrisen och är inte alls lika fet, jag tycker det köttet är mycket användbart som ni kanske har märkt. 

Jag gillar att äta viltkött för det är både gott och nyttigt, har hört att det bla innehåller mer järn än tamdjur.  Nu har sambon även skjutit ett mufflonfår! Undra hur man tillagar det? Ut på nätet och leta!!!


Bild: Jägarförbundet

Receptet tillhör Kött, Okategoriserade, Vilt
Etiketter:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • LinkedIn
  • Pusha
  • E-mail this story to a friend!
Till toppen av sidan | Prenumerera via RSS